OM PROSJEKTET


Bli kjent med kattungene Elle og Majja. Følg dem igjennom 25 episoder på deres eventyrlige turer. Kommer i juni 2022!


"Elle og Májjás univers" er en digital lydbok-serie for barn mellom 2 og 6 år. Den utgis som podkast, og handler om kattungene Elle og Májjá og forskjellige situasjoner de havner oppi. Følg dem igjennom 25 episoder på deres eventyrlige turer og opplevelser. Hver episode består av korte fortellinger på omkring 10 minutter. Prosjektet er støttet av Sametinget i Norge. 


Elle og Májjá bor på en gård ganske langt inne i Kongleskogen. Der bor de sammen med Grisefar Grynt, hønene, kua, reven, kråka, skogens konge - elgen - og alle de andre dyrene som holder til i skogen rundt. Oppe på fjellet ligger det et vann, dit synes Elle og Májjá det er spennende dra. For der bor nemlig gjedda Blopp. Og han er slett ikke noen vanlig fisk, han er nemlig en gjedde.


Elle og Májjá er ikke som alle andre kattunger, for de er de søteste i hele verden. Og verden, den er ikke liten. Májjá har en gang sovnet på biltaket og våknet ute i den store verden. Det hadde seg slik at Onkel Ole hadde vært på besøk i Kongleskogen, og så skulle han kjøre hjem. Han så ikke at Májjá lå og sov på taket, og vips så våkner Májjá ute i de store verden. Det går bra til slutt, og Májjá er fra seg av begeistring for alt hun har å fortelle om fra den store verden. Men Elle synes nok at det beste av alt er at Májjá kommer hjem igjen.


Av og til funderer Elle og Májjá på om det går an hoppe på skyer. Tror du det går an? Om du vil vite hvordan det går med de elleville påfunnene til verdens søteste kattunger, må du lytte til podkasten Elle og Májjás univers. I hver episode får du være med Elle og Májjá på eventyr der de utforsker, snubler og ramler, leker og forundres over verden gjennom 25 episoder.


Språket er enkelt og lettfattelig, og målet er å stimulere barnas egen forestillingsevne gjennom lytting.